2 måneders evaluering

Kjære lesere av forskerlivet.no! Da har jeg blogget forholdsvis regelmessig i 2 måneder, og det er tid for en liten evaluering. Er man forskerstudent så er man forskerstudent, og jeg har prøvd ut ulike typer innlegg og formater for å se hva som leses og hvordan det tas i mot. Alt fra å skrive ganske personlig, til å skrive objektivt hvor forskningsfronten ligger, til å skrive innlegg der jeg har tvunget meg til å ha en tydelig mening om en sak (det siste ikke lett som forsker!). Dette har vært helt bevisst da jeg synes jeg må finne ut av hvilken type forskningskommunikasjon som slår an og hva jeg selv kjenner meg bekvem med. Som forsker må man selv lære seg hvilken type kommunikasjon som faktisk når ut – det er ingen som forteller en hvordan en skal gjøre det.

Parallelt med å bruke forskjellige innpakninger av et budskap og ulik deleaktivitet på Facebook har jeg derfor fulgt nøye med på leserstatistikker og hvilke saker som faktisk leses de siste 2 månedene. Jeg har hatt alt fra 1 til 580 unike lesere per dag med gjennomsnitt på ca 60-100 daglige lesere avhengig av hvor hyppig jeg har skrevet og når på dagen innleggene publiseres. Innleggene som leses mest er først og fremst faginnleggene som jeg har brukt en del tid på. Ikke overraskende, og jeg er glad folk vil lese kvalitet og ikke det andre tullpratet mitt.

Det morsomste har vært at gjennomarbeidede faginnlegg dobbeltpubliseres på bloggen til fysioterapeuten.no og at flere har kunnet lese dem der. I tillegg er jeg fornøyd med å ha fått til en slags toveiskommunikasjon om nye forskningsideer innen muskel- og skjelettplager som vi tar med i forskningen videre. Det kjennes som litt lønn for strevet, for ikke uventet er det ganske tungt å skrive en forskerblogg alene. Det tar tid å gjøre faginnleggene gode, tid jeg ikke alltid har. Forskerlivet.no har vært åpent for gjestebloggere, men hvis man vil ha med seg flere bloggere på fast basis må man være beredt på å endre oppsett og kanskje navn. Dette jobber jeg med nå. Så i løpet av den nærmeste tida mens vi jobber med et nytt oppsett og navn på siden kommer det litt færre innlegg. Den nye siden vil drives av en forskerkollega og meg. Vi blir altså to som kan dra lasset sammen, og den nye siden vil ha en tydeligere faglig profil.

Jeg har hørt noen i min omgangskrets si at de synes det er synd om forskerlivet.no blir borte da de synes det er gøy og lærerikt å følge med på hvordan forskere jobber og lever. Jeg skal se hva som er mulig teknisk sett, men kanskje jeg kan beholde siden som en underside for de som vil følge forskerlivet. Her vil jeg og kanskje andre forskere i motsetning til på den nye fagbloggen kunne skrive mer personlig hvordan vi erfarer jobben, og dette vil jo kunne være interessant for studenter og andre som vurderer å begynne med forskning.

Forskerlivet.no vil nå altså til tider kunne ligge nede et par uker. Men uansett navn og hovedtema håper jeg dere fortsetter å følge med, når bloggen VÅR er tilbake i ny stil!

2-måneders evaluering: Det har vært både gøy og slitsomt å blogge. Fra og med nå snart er vi to forskerbloggere på laget. Håper dere er like klar som meg for ny blogg med sterkere faglig profil! Bildet tatt på Norge/Sverige grensen i Femundsmarka i høst.

2-måneders evaluering: Det har vært både gøy og slitsomt å blogge. Fra og med nå snart er vi to forskerbloggere på laget. Håper dere er like klar som meg for ny blogg med sterkere faglig profil! Bildet tatt på Norge/Sverige grensen i Femundsmarka i høst.

Subscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on November 9, 2014 .