5 mest leste saker på forskerlivet.no i høst

Snart jul, og vi tenker det er på tide med et lite tilbakeblikk og gi noen knallgode lesetips til jula. Vi har stadig økende lesertall, og rundet nylig 400 følgere på Facebook. Her er litt statistikk på sideaktivitet fra september til i dag:

Antall personer som har lest ett eller flere innlegg siden oppstart: 6564

Antall sideklikk siden oppstart: 11634

Mest leste uke: uke 51, med 1520 unike lesere

Gjennomsnittlig antall unike lesere i uka: 456 

Vi som blogger bruker i hovedsak fritiden vår på det, og får ingen lønn for strevet annet enn at vi blir fornøyde over å følge vår egen overbevisning om at forskningskommunikasjon er viktig. Vår belønning er tilfredshet over å se at innleggene leses - vi tolker det som at det vi har skrevet er relevant, viktig formidling og ikke minst godt skrevet! 

Julegaven til dere lesere er en samling av de 5 mest leste, (og vi tenker de beste!) innleggene på forskerlivet.no i høst,. En gylden mulighet til å få med deg det du til nå ikke fikk med deg:

  1. Birken: For Oslo vest eller folk flest?
  2. Føler du at du må bevise din smerte for legen for å bli tatt på alvor? 
  3. En time gym til alle i sykehjem! (denne satte i tillegg soleklar leserrekord ved republiseringen på bloggen til fysioterapeuten.no)
  4. Muskel- og skjelettplager i kampen om prioritet
  5. 10 saker du ikke visste du måtte vite om artrose    og   Hva synes du det hadde vært interessant å forske på? på delt sisteplass.

Vi er svært, svært takknemmelige for alle innleggsklikk, likes, kommentarer og delninger på Facebook og Twitter - det er slik siden vår kan nå ut tross at vi ikke har noen midler til å drive den. Derfor håper vi at du fortsetter å hjelpe oss og andre med å spre forskningsbasert kunnskap slik at samfunnsdebatten baseres på vitenskap og ikke synsinger og svakt begrunnede meninger. På vår ønskeliste står derfor å nå vårt neste mål, nemlig 1000 følgere på Facebook.

Så hvis du likte du ett av de fem innleggene eller noe annet du leste i løpet av høsten ekstra godt: Del det gjerne! Og hvis du forsker på helse og vil blogge, ta kontakt :)

Med det vil vi ønske alle våre lesere en riktig god jul og et godt 2015! Vi tar en liten velfortjent juleferie fra bloggingen, men kommer sterkt tilbake i januar.

22. desember 2014, Karin Magnusson og Marius Myrstad

God jul! Karin Magnusson og Marius Myrstad, www.forskerlivet.noSubscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on December 22, 2014 .