God jul, oppsummering og litt selvskryt!

Noen av forskerlivets bloggere 2015. God jul! www.forskerlivet.no

Noen av forskerlivets bloggere 2015. God jul! www.forskerlivet.no

Vi har nettopp rundet 800 følgere, og det er på tide å slå seg litt på brystet da jeg synes vi har fått til mye i år, både i forskningen og på bloggen! Visjonen om å være en levende helseblogg basert på den mest oppdaterte kunnskapen, tilgjengelig for folk flest nås med et lite skritt hver dag.

Lesertallene våre vitner om at vi begynner å bli mange og at vi begynner å lære kunsten forskningsformidling. Siden januar i år har i overkant av 43.000 personer vært innom bloggen en eller flere ganger. Over halvparten av disse leste Aktivitet – din beste artrosemedisin! og ”Utslitte” ledd? Da må du tro om igjen. I tillegg var tre fysioterapeuters innlegg om artrosebehandlingen i AktivA populært. Den siste måneden har vi hatt hjerneforskere som gjestebloggere – deres innlegg Use it or lose it! og Hjerneslag? Redd hjernen! Er DU klar? fikk medvind. 

Så vi når ut! I 2015 har både Marius og jeg disputert, og jobber nå videre med klinikk og post doc prosjekt. Innleggene om Marius’ disputas og hjerteflimmer ved utholdenhetstrening var populære, han jobber nå i full stilling som lege på Bærum sykehus og har foreløpig ingen konkrete forskningsplaner. Selv skal jeg i gang med en studie av leddproteser på grunn av artrose i tvillinger.

Felles for oss som blogger her er et engasjement for en mer levende forskningsformidling. Jeg synes særlig det kan være spennende å fortsette å prøve nye formater, for eksempel serien om Vasaloppet (del 1, del 2, del 3, del 4) og videoblogg på YouTube. Jeg er også opptatt av å bredde bloggen gjennom å skaffe flere forskerbloggere. Så hvis du er forsker og vil ha skrivetrening, rop ut! Vi og leserne blir kjempeglade om du deler med deg av hva du driver med. Sammen kan vi kanskje rive Kjerringråd.com ned fra 1. plass på helseblogglisten? ;)

Med denne stående invitasjonen til medisin- og helseforskere til å blogge, ønsker vi alle lesere en

Riktig god jul og et godt, og aktivt 2016!

Vi er selvsagt tilbake på nyåret med spennende stoff.   

22. desember 2015,

Karin Magnusson på vegne av Forskerlivets bloggere

Subscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on December 22, 2015 .