Julegavetips: Hard pakke til folk flest

Boka "God helse - hva du selv kan gjøre" er et godt julegavetips. www.forskerlivet.no

Boka "God helse - hva du selv kan gjøre" er et godt julegavetips. www.forskerlivet.no

Hvis du ikke har alle julegavene i boks ennå, kan kanskje denne boka være et bra tips: I ”God helse – hva du selv kan gjøre” gir eksperter på sine fagfelt gode råd om hvordan du kan forebygge sykdom og legge til rette for god helse, men også hvordan du kan leve best mulig med sykdom.

I hoveddelen av boka ”God helse – hva du selv kan gjøre” beskrives alle de viktigste ”folkesykdommene” som hjertesykdom og høyt blodtrykk, sukkersyke, kreft, muskel- og skjelettplager og hjernesykdommer som demens og hjerneslag i egne kapitler. Disse kapitlene tar for seg hvordan sykdommene kan forebygges og behandles, og hvordan man best mulig kan leve med sykdommen dersom man har fått den. Mye av dette handler om hva man selv kan gjøre for helsa gjennom livsstil.

”God helse – hva du selv kan gjøre” er skrevet av helsepersonell og forskere innenfor ulike deler av medisinen. Forfatterne har lagt vekt på å gi nøytral informasjon og har ønsket at boken skal være en motvekt til tabloide livsstilsråd i media. Den er altså fri for trender som lav-karbo-diett og ”lettvinte” slankekurer og er viktig forskninskommunikasjon. Den er skrevet på et folkelig og forståelig språk, og mange bilder og illustrasjoner gjør den lett å lese. Boka kan leses fra perm til perm eller brukes som oppslagsverk, av folk flest i alle aldersgrupper.

Anette Hylen Ranhoff, som er professor i geriatri og overlege ved medisinsk avdeling på Diakonhjemmet, har vært redaktør for boka. Boka kan kjøpes via forlagets hjemmeside.

11. desember 2014, Marius Myrstad

Subscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on December 11, 2014 .