Seattle next! OARSI 2015

Her holdes den internasjonale artrosekongressen i disse dager! www.forskerlivet.no

Her holdes den internasjonale artrosekongressen i disse dager! www.forskerlivet.no

Drøyt en måned har gått siden disputasen min, og det er fint å ha litt tid til å leve forskerlivet. Konferansene og kongressene har stått i kø i det siste, og nå har jeg kommet meg til OARSI congress i Seattle. OARSI står for Osteoarthritis Research Society International som er den internasjonale organisasjonen for artroseforskning. Kongressen samler hele verdens artroseforskere årlig til en firedagers kongress der målet er å presentere det nyeste av det nye innen artrose, skaffe nye bekjentskaper og treffe de man allerede har.

Kongressene er svært viktige for å bringe forskningen videre. Når likesinnede forskere treffes kan man utveksle nye ideer, og starte samarbeid hvor man utnytter hverandres styrker på tvers av landegrenser og forskningsmiljøer. OARSI kongressen har derfor opp gjennom årene til en svært stor grad bidratt til bedre forebygging og behandling av artrose verden rundt, på samme måte som den skandinaviske smertekonferansen og revmatologiske rehabiliteringskonferansen forrige uke har bidratt til bedre behandling av muskel- og skjelettplager særlig i de skandinaviske landene.

Som regel bruker jeg og de fleste andre forskere å sende inn noe av den siste forskningen til kongressene i form av et abstract (kort sammendrag). Mitt siste år har vært preget av mye jobb med å få ferdig doktorgraden, og jeg rakk derfor ikke innsendingsfristene til kongressene denne gang. Men det er fint å likevel kunne bidra – på fredag skal jeg lede en poster walk sesjon med temaet epidemiologi (her: studien av årsaker til artrose). Av 40 studier har vi plukket ut 10 som skal holde en kort muntlig presentasjon etterfulgt av spørsmål. Det blir spennende, jeg har da aldri gjort noe slikt før.

Ellers er jeg veldig spent på hva vi får høre også i de lengre foredragene på denne kongressen! Neste uke kommer jeg naturligvis tilbake med fyldig referat fra hva som rører seg i artroseforskningsverden. 

30. april 2015, Karin Magnusson

Subscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on April 30, 2015 .