Tidenes tyngste Vasalopp

Vasaloppet 2015 ble en usedvanlig våt og tung affære for de cirka 14 000 deltakerne. Mange plussgrader de siste dagene før løpet ga våt og kram snø med dårlig glid. Selv om arrangørene gjorde sitt beste for å drenere, var det overvann mange steder i løypa. Her er våre rapporter fra løpet:

Marius:

Målet om gjennomføre Vasaloppet uten festesmøring ble nådd på tross av det tunge føret! Men muligheten for en god plassering ble ødelagt av en dårlig start på løpet. Søndagens løp ble preget av startvansker for mange av deltakerne i de første rekkene. Seilet som skulle heises opp i det statskuddet gikk ble hengende fast og løypa måtte snevres inn på grunn av mye overvann 500 meter etter start. Dessverre var jeg en av mange som opplevde å brekke stavene (begge!) i tumultene som oppsto og jeg ble passert av nesten 2000 løpere før jeg fikk nye staver. Etter 90 kilometer med staking endte jeg til slutt på 939.plass.

Karin:

Ante ikke at skiformen var så bra, jeg ble 91. dame av ca 2000 startende som er langt bedre enn målsettingen for året! Tungt føre var tydeligvis en fordel for meg, men det var det siste jeg tenkte på underveis. Vanndammer og bekker full løypa er ikke morsomt å gå i. Holdt derfor på å gå på en kjempesmell både fysisk og psykisk etter 7 mil, og trodde jeg aldri skulle komme frem. Ble heldigvis reddet av noen ekstra utplasserte drikkestasjoner. Forbauselsen var stor da jeg kom i mål og det viste seg at jeg hadde klatret 20 plasseringer fra besteplasseringen min i 2013. Sluttiden i år (6h 36 min) var riktignok 20 minutter dårligere enn bestetiden min, men forholdene tatt i betraktning er dette mitt beste Vasalopp noensinne og målet for dagen er i høyeste grad nådd. 

Subscribe to Forskerlivet! by Email
Posted on March 9, 2015 .